400 gr valge kala külmutatud filee
3 sl kartulijahu
1 muna
1,5 dl riivsai
0,5 tl pipar
2 tl sool
Praadimiseks:
õli
või
Kaste:1 keedumuna
2 dl maitsestamata jogurt või hapukoor
1 marineeritud kurk
sool
Lõika poolsulanud kala ettevaatlikult neljaks tükiks. Kasta need kõigepealt kartulijahusse, seejärel kergelt lahtiklopitud munasse ning lõpuks soola ja pipraga segatud riivsaiasse. Aja õli ja või pannil madalal kuumusel väga tuliseks. Küpseta kõik küljed, sh ka pikemad servad kenasti pruuniks, milleks kulub kokku umbes 12 minutit. Keera tükke ettevaatlikult kahe puust võinoa abil, et kala ei laguneks ja paneering ei pudeneks.
Kastmeks peenesta keedetud muna ja kurk, sega jogurtiga ning maitsesta soolaga võrdlemisi tugevalt, kuna kalafilee on seest täiesti mage.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar