kolmapäev, 25. november 2009

Lihapallid pruunis kastmes














Sirvisin eile õhtul vanu Perekööke ja päris palju huvitavaid retsepte jäi silma. Kuna olen haigete lastega praegu kodune, siis on hea võimalus natuke mässata ja proovida uusi retsepte. Aga kardan, et neid kõiki ma praegu siiski ära ei jõua katsetada, sest hunnik mis ma välja sorteerisin, on päris suur. Aga tänaseks õhtusöögiks tegin hakklihapalle ja kõrvale kartuliputru.


1 dl riivsaia
2 dl vedelikku( hapukoor, vesi või hapukoor, mineraalvesi)
1 sibul
1 sl võid
500gr hakkliha
1 muna
1-2 tl soola
0,5 tl pipart
võid praadimiseks

Pruun kaste:
1sl võid
1,5 sl nisujahu
3 dl küpsetusleent või lihapuljongit
valget või musta pipart
1 dl kohvi- või vahukoort
sojakastet

Sega riivsai ja vedelik kausis ja jäta 5-10 minutiks paisuma. Koori ja tükelda sibul, pruunista pannil võis ning lase jahtuda. Lisa riivsaia segule sibul, muna ja hakkliha. Maitsesta ning sega ühtlaseks. Võta teelusikaga hakklihatainast ja veereta niiskete käte vahel väikesed pallikesed. Küpseta pannil võis kuldpruuniks. Pannitäite vahel pane pannile veidi kuuma vett ja keeda hetke, säilita saadud praeleem kastme tegemiseks. Kui pallikesed on valmis, tõsta need välja ja pane sooja kohta ootele ning valmista kaste. Selleks sulata kastrulis või ja lase pruunistuda. Sega hulka jahu ning lase ka sel veidike pruunistuda. Lisa pruunistatud jahu praadimisleeme hulka ja seejuures kastet pidevalt segades. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa valmis kastmele koor. Soovi korral paranda kastme värvi ja maitset veel sojakastmega. Tõsta lihapallid kastmesse ja serveeri kartulipudruga.

Kommentaare ei ole: