pühapäev, 4. aprill 2010

Ungari kohupiimakook

Oi kui kaua ei ole siia midagi kirja pannud. Eks ma olen viimasel ajal vähe küpsetanud ka, aga isegi need vähesed katsetused on siia jäänud lisamata. Selline imelik periood oli, kus ei olnud eriti huvi kokandusega tegeleda.
Aga sellest koogist siis. Tegin ühel päeval kohupiimakooki, aga ei plaaninud alguses seda blogisse panna ja pildid jäid tegemata. Kuid kook tuli välja väga maitsev ning panen ikka retsepti kirja. Ja plaanin seda kooki õige pea uuesti teha ning siis lisan ka pildi.

Taigen:
3 dl nisujahu
120 gr võid
1 dl suhkurt
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl hapukoort
2 munakollast

Täidis:
3 munakollast
1,5 dl suhkurt
1 tl kuhjaga vanillisuhkurt
2 dl hapukoort
50 gr rosinaid
600 gr kohupiima
2 munavalget
1 sidruni riivitud koor

Kate:
3 munavalget
1,5 dl tuhksuhkurt

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja hapukoor. Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa taignale.Kata 24x34 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ja seejärel taignaga, torka kahvliga sisse augud. Eelküpseta põhja ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Täidise jaoks vahusta munakollased suhkru ja vanillisuhkurga, lisa kohupiim, hapukoor, rosinad ja riivitud sidrunikoor ning sega kõik segamini. Lõpuks lisa eraldi vahustatud munavalged ning sega väga õrnalt läbi. Laota täidis põhjale ja küpseta ahjus veel 20 minutit. Samal ajal vahusta katte jaoks munavalged kõvaks valgeks vahuks, lisa vähehaaval tuhksuhkur ja vahusta segamini. Tõsta küpsele kohupiimale ja küpseta veel 5-10 minutit, kuni munavalgekate saab kerge kuldse jume.

Kommentaare ei ole: