teisipäev, 2. veebruar 2010

Suitsukalapirukas
















Põhi:
2 dl nisujahu
2 dl kartulipudrupulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
100 gr margariini
2 dl külma vett

Täidis:
200 gr suistuskala(nt suituslest)
200 gr hiinakapsast
1 punane parika
1 sibul
2 küüslauguküünt
3 muna
3 dl hapukoort
2 dl riivitud juustu
1spl õli
1 tl aroomisoola

Sega omavahel kuivained, haki segamini margariiniga. Lisa külm vesi ja sega natukene, seni kuni saad ühtlase taina. Keera kilesse ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Tükelda kapsas, haki sibul ja küüslauk. Pruunista pannil. Lisa tükeldatud paprika ja suitsuakala. Kuumuta pannil kõik koos läbi. Lase jahtuda.
Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Laota täidis põhjale. Vispelda munad koos hapukoorega segi, maitsesta aroomisoolaga. Nirista kooresegu täidisele ja puista juustuga üle. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

Kommentaare ei ole: