reede, 28. mai 2010

Rabarberi-kohupiimakook munavalgekattega

Sain sõbranna käest rabarbereid ja ootasin töökaaslaseid külla ning tundus üsna hea mõte, et neile valmistada üks rabarberikook. Lõpptulemus oli see, et külalisi ei tulnudki ja neile ma seda pakkuda ei saanud, aga kook sai ikkagi väga ruttu otsa. Mõned tükid viisin sõbrannale, kes elab kõrval trepikojas ning ülejäänud kook sai meie pere poolt ära söödud. Mõnus suvine kook, mida võib teinekordki teha.















Põhi:

100 gr võid
2 muna
1 dl suhkurt
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kardemoni

Kohupiimatäidis:
400 gr kohupiimapastat
200 gr kohupiima
1 muna
3 munakollast
1 tl vaniljesuhkurt
0,5 dl suhkurt

Rabarberitäidis:
5 rabarberivart
0,5- 0,75 dl suhkurt

Beseekiht:
3 munavalget
1,5 dl suhkurt

Valmistamine:

Sulata või, jahuta. Klopi munad suhkruga vahule, sega juurde sulavõi. Sega kuivained omavahel, lisa tainale. Kalla tainas võitatud lahtikäivasse 25-26 cm koogivormi ning küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Koori ja tükelda rabarbrid ning pane koos suhkruga potti. Hauta nõrgal kuumusel, kuni rabarber on pehmenenud. Laota eelküpsetatud põhjale. Kohupiim segada muna ja suhkruga ning laotada rabarberitele. Küpseta ahjus 160 kraadi juures 20 minutit.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta, kuni besee on läikiv. Määri besee kohupiima kihile. Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni besee on veidi kuldne.



















Kommentaare ei ole: