Põhi:
100 gr võid
2 muna
1 dl suhkurt
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kardemoni
Kohupiimatäidis:
400 gr kohupiimapastat
200 gr kohupiima
1 muna
3 munakollast
1 tl vaniljesuhkurt
0,5 dl suhkurt
Rabarberitäidis:
5 rabarberivart
0,5- 0,75 dl suhkurt
Beseekiht:
3 munavalget
1,5 dl suhkurt
Valmistamine:
Sulata või, jahuta. Klopi munad suhkruga vahule, sega juurde sulavõi. Sega kuivained omavahel, lisa tainale. Kalla tainas võitatud lahtikäivasse 25-26 cm koogivormi ning küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Koori ja tükelda rabarbrid ning pane koos suhkruga potti. Hauta nõrgal kuumusel, kuni rabarber on pehmenenud. Laota eelküpsetatud põhjale. Kohupiim segada muna ja suhkruga ning laotada rabarberitele. Küpseta ahjus 160 kraadi juures 20 minutit.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta, kuni besee on läikiv. Määri besee kohupiima kihile. Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni besee on veidi kuldne.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar