Põhi:175 g või
1,5 dl suhkur
1 munakollane
5 dl nisujau
3 tl küpsetuspulber
3 tl vaniljesuhkur
1 sl vesi
Rabarberikate:500 g rabarber
0,5 dl vesi
1 dl suhkur
Kohupiimatäidis:400 g kohupiim
200 g hapukoor
3 muna
1 sl vaniljesuhkur
2 dl suhkur
0,5 dl kartulijahu
0,5 dl rabarberimahla
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 1 sl vett ning suru saadud tainas küpsetus paberiga kaetud 20 x 30 cm suuruse koogivormi põhja.
Puhasta rabarberid ja tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla hauduma 15 minutiks. Kata tainas nõrutatud rabarberikattega (hoia vedelik täidise jaoks). Vahusta munakollased tavalise ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiima koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimavahu hulka. Vala täidis rabarberitele ja pudista ülejäänud tainas peale. Küpseta 175° juures 50–60 minutit. Lõika jahtununa tükkideks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar