laupäev, 12. september 2009

Lihakaste

Täna poes käies ning lihaletis ringi vaadates tuli guljašši isu ja kuna ma ei ole seda väga kaua teinud, siis ei pidanudki rohkem tänase söögi üle pead murdma. Kõrvale keetsin kartuleid ning lisaks veel tomati-kurgisalat hapukoorega. Retsepti sain Salme Masso kokaraamatust "Lihtsaid toite" ja natukene muutsin ka seda. Raamat on aastast 1988 ja maksis 1 rubla ja 50 kopikat :)
Kuid peale seda, kui olin oma retsepti üles saanud, siis valgustati mind ja sain teada, et guljašš tähendab tegelikult midagi muud. Peaks vist töö juures ka kokkadele mainima, et see, mida nemad guljašši pähe pakuvad, et see ei ole ikka päris guljašš. :) Imelik, kuidas retseptid muutuvad lõpuks hoopis teiseks, kuigi nimi jääb samaks. Seda võib vist nimetada guljašš eesti moodi.














300-400 gr guljašiliha
2 spl õli
1-2 sibulat
1 porgand
2 spl jahu
2 spl tomatipüreed
150 gr hapukoort
100 ml piima
vett
tilli
soola, pipart

Lihatükid( mina tegin küllalt väikseks need) pruunistada. Kui liha on pruun, lisada tomatipüree, hakitud sibulad, riivitud porgand ning nii palju vett, et liha oleks poolenisti kaetud. Hautada kaane all need madalal kuumusel pehmeks. Vajadusel lisada vett. Jahu segada hapukoorega ning lisada lihale, kuumutada keema ja lisada piim ning lasta veel keema. Maitsestada soola ja pipraga. Puistada peale till.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

teadmiseks, et guljassi serveeritakse siiski supitaldrikul ja selle söömiseks kasutatakse lusikat.

Pildil olev roog on aga miski lihakaste kartuliga.

Senjokas ütles ...

jah, uurisin netist ja tõesti selgus, et guljašš on meie oma järgi kohandatud ja algne retsept on hoopis midagi muud. Mina võtsin selle vanast kokaraamatust ja seal u. nii see kirjas oli ning kõrvale soovitatigi lisandiks kartulit. Paistab, et ma ei ole oma elus seda päris õiget guljašši saanudki.Aga jälle targem, aitäh valgustamast :)