pühapäev, 14. veebruar 2010

Suitsukala-kartulivorm

Kuna meil oli päris palju suitsukala, siis eile õhtusöögiks tegin suitsukalavormi ja peab tunnistama, et väga hea vaheldus tavalisele kartuli/hakklihavormile.













300 gr suitsukala
u 800 kg kartulit
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tomat
soola
pipart
3 muna
2 dl piima
võid
3 dl riivjuustu

Kooritud toores kartul viilutada ja maitsestada veidi soolaga. Kala puhastada ja teha väikesteks tükkideks. Sibul, küüslauk hakkida ja tomat tükeldada. Määrida vorm võiga ning asetada toiduained kihiti vormi. Kartul, kala, sibul/küüslauk, tomat, riivjuust. Seejärjel uuesti samas järjekorras. Kõige peale kartul ning seejärel valada üle muna-piimaseguga, mis on maitsestatud soola ja pipraga ja soovi korral panna peale väikseid võitükke. Kõige peale riputada riivjuustu. Küpsetada ahjus 200 kraadi juures vähemalt 50 minutit, kõrbemise vältimiseks võib esimese poole küpsetamise ajast peale hoida fooliumi.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

vaja kontrollida:)