Retsept pärineb Maire Suitsu retseptiraamatust. Meie tegime soojad kuklid pooleks ja panime osadele vahele juustu ja osadele magusat vaniljesuhkuruga maitsestatud kohupiima.
50 g presspärmi või 22 g kuivpärmi
3 dl külma vett
2 sl õli
1 tl soola
8 dl jahu
Ülepintseldamiseks:
lahtiklopitud muna
Õhtul murenda pärm külma vette, lisa õli ja sool. Sõelu juurde jahu ning sõtku taigen ühtlaseks ja elastseks. Vormi taignast jahuste kätega u15 väikest kuklit, lao need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata kuklid kuivamise vältimiseks tihedalt suure käterätikuga ning tõsta plaat külmkappi. Hommikul ärgates pane ahi 225°-le soojenema, tõsta plaat toatemperatuurile ning eemalda rätik. 15 min pärast pintselda kuklid üle, tõsta plaat ahju keskmisele siinile ning küpseta 10–12 minutit.
Tavapärane viis:
Võta pärmi kaks korda vähem. Lase taigen pärast sõtkumist soojas kohas kinnikaetult kahekordseks kerkida. Kummuta taigen välja ja sõtku veelkord läbi, vormi kuklid ja tõsta need ahjuplaadile; lase kinnikaetult uuesti korralikult kerkida.
Lihtsad kukeseenepirukad
4 päeva tagasi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar