Reede, 15. august 2008

Erika kohupiimakook















Põhi ja kate:

1 pk Erika tordipulbrit
1 pk võid

Sisu:
1 pk kohupiima ( 250 g)
250 g hapukoort
2 muna
0,5 dl suhkurt
1 tl vaniljesuhkurt
1 tl mannat


Vaja läheb lahtikäivat ümmargust vormi (võib olla ka tavaline ümmargune koogivorm, millel on kõrgemad ääred) Soovitavalt teflonkattega põhjaga.

1. Tordipulber ja või suuremas kausis näppida pudiks.
2. Kohupiim, hapukoor, muna, suhkur, vaniljesuhkur ja manna segada ühtlaseks.
3. Määri vorm võiga, pool tordipulbri-või segust laotada ühtlaselt koogivormi,vahele kõik kogupiima segu ja peale ülejäänud tordipulbri-või segu.
4. Küpsetada 200°C u. 40 minutit. Võib jääda pigem veidi kõrbenuks kui vedelaks.
5. Võta vorm ahjust ja aseta alus tagurpidi vormile, pööra ümber ja ongi kook valmis. Peale võib raputada tuhksuhkurt.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

im your favorite reader here!