neljapäev, 4. september 2008

Kräsupeakook

4 muna
3,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
6 dl nisujahu
2 tl söögisoodat
400 g hapukoort
3 sl kakaopulbrit ühte kaussi lisamiseks

Täidis:
8-10 dl hapukoort

Glasuur:
50 g võid
1 sl piima
2 sl suhkrut
1,5 sl kakaopulbrit
50 g (aplesini maitselist) šokolaadi

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor ja vaniljesuhkur ning sega ühtlaseks. Jahu ja sooda sega omavahel ja sõelu munavahu hulka. Jaga tainas kahte kaussi ning lisa ühele portsule kakaopulber. Vala pruun tainas võiga määritud lahtikäivasse rõngasvormi. Vala hele tainas teise vormi. Küpseta mõlemat koogipõhja 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni koogi sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lõika jahtunud hele põhi kuubikuteks ja tume põhi kaheks kihiks. Sega heledad koogikuubikud hapukoorega. Aseta alumine tume põhi vormi, määri sellele hapukoort ja kata 1/2 tordikuubiku-hapukoore seguga. Kata teise põhjaga ja peale ülejäänud tordikuubiku-hapukoore segu. Glasuuri valmistamiseks sulata potis või, sega juurde piim, kakaopulber, suhkur ning šokolaad. Sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda. Nirista glasuur tordile. Enne serveerimist lase koogil umbes 12 tundi külmkapis seista.

Kommentaare ei ole: