Laupäev, 27. september 2008

Vaarika-mustikakook











175 g võid või margariini
1 muna
1 dl suhkurt
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:

2 dl vaarikaid
1 dl mustikaid
250 g 10% hapukoort
1 muna
0,5dl suhkurt
1 tl vanillisuhkurt

Vahusta toasoe või/margariin ja suhkur. Lisa muna ja jätka vahustamist. Viimaks sega hulka küpsetuspulbri-jahusegu. Suru tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 220 C juures 10 minutit. Samal ajal sega katteks kokku hapukoor, muna ja suhkrud. Lao veidi jahtunud koogipõhjale vaarikad ja mustikad, kalla üle hapukooreseguga. Küpseta 200 C juures, kuni kate on hüübinud ( umbes 20 minutit).

Kommentaare ei ole: