Esmaspäev, 18. mai 2009

Kana-juustupirukas











Põhi:
2,5 dl nisujahu
75 g või
100 g kohupiim
2 sl vesi
0,25 tl sool


Täidis:
300 g kanafilee
1 sl õli
4 küünt küüslauk
1 tomat
1 sibul
150 g riivjuust
0,5 tl must piar
0,5 tl sool
3 muna
2,5 dl 10% koor

Haki või jahuga segamini. Lisa kohupiim, sool ja lõpuks vesi. Sega ühtlaseks tainaks ja pane 30 minutiks külma. Vajuta külmast võetud tainas 24 cm lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.Samal ajal valmista täidis. Selleks pruunista tükeldatud kanafileed õlis. Mõne minuti pärast lisa tükeldatud küüslauguküüned, tomat ja sibul, kuumuta mõni minut ja lase jahtuda. Sega hulka riivjuust, koor ja munad. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 40 minutit või kuni pirukas on pealt kuldpruun.

Kommentaare ei ole: