Pühapäev, 17. mai 2009

Kartuli- hakkliharull










Tainas:
500 g keedetud kartulid
5 sl kartulijahu
2 sl sulatatud või
1 muna
1 tl sool

Täidis:
250 g hakkliha
1 muna
1 tomat
1 sl hapukoor
1 tl sool
0,5 tl must pipar
0,5 tl pune

Pealeraputamiseks:
50 riivjuust
2 sl
riivsai
1 sl hapukoor

Koori ja riivi jahtunud kartulid. Lisa kartulimassile ülejäänud tainaained ning sega korralikult läbi. Rulli tainas küpsetuspaberil või fooliumil õhukeseks plaadiks. Puista peale riivsaia. Täidiseks sega hakkliha, muna, tükeldatud tomat, hapukoor,sool, pipar ja pune. Jaota täidis ühtlaselt tainale, jättes ääred 2–3 cm ulatuses vabaks. Keera küpsetuspaberi abiga ettevaatlikult rulli ning tõsta koos sellesama paberiga ahjuplaadile. Küpseta 200° juures 45 minutit. Määri rull pealt hapukoorega ja puista üle riivitud juustuga. Küpseta veel 10–15 minutit, serveeri kuumalt.

Kommentaare ei ole: