Pühapäev, 6. september 2009

Õuna-kohupiimakook














Põhi:
100 g margariini
1dl suhkurt
1 muna
3 dl jahu

Täidis:
300 gr õunu
1 dl mandlilaatse
1 tl kaneeli

Ülevalamiseks:
200 gr kohupiima
200 gr hapukoort
2 dl rõõska koort
2 muna
1,5 dl suhkurt
2 tl vanillsuhkurt

Pinnale:
kaneeli-suhkurusegu

Vahusta pehme margariin suhkruga, lisa muna ja jahu ning sega taignaks. Pane 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaberit, aseta vormi serv paigale ja vajuta vorm kokku ning lõika ülejäänud paber paari sentimeetri kauguselt ära. Vajuta taigen jahuste kätega vormi põhjale ja osaliselt ka servadele. Lõika õunad tükkideks ja raputa koos mandlilaastudega taignale, maitsesta kaneeliga. Mikserda kohupiim ülejäänud ainetega segi ja kalla vormi. Küpseta 175 kraadi juures 60-70 minutit. Tõsta vorm restile ja lase täiesti jahtuda. Eemalda vormi serv, tõmba kook paberi abil vaagnale ja raputa üle kaneeli-suhkruseguga.

Kommentaare ei ole: