Pühapäev, 6. september 2009

Tomatid tarrendis










1 kg viilutatud tomateid
0,5 kg mugulsibula rõngaid
1 spl musta terapipart
5 loorberilehte
2 spl suhkrut
1-1,5 spl äädikat
30 gr želatiini
2 spl jämesoola
1,4 l vett

Aseta tomativiilud ja sibularõngad kihiti purkidesse. Lisa želatiinile külma vett ja jäta paisuma. Keeda potis vesi koos soola, suhkru, loorberilehtede ja piprateradega. Viimasena lisa äädikas. Tõsta pott tulelt ja lisa aeglaselt sulatades želatiin. Vala purkidesse nii, et igas purgis oleks loorberileht ja veidi pipraterasid.

Marinaad peab katma tomateid täielikult. Tomatite ja sibulate koguse suhe tuleb valida omal soovil. Kaaneta purgid ja säilita külmkapis. Kui soovid säilitada purke keldris, peab neid umbes 10 minutit pastöriseerima. Pärast seda purke ei kuumutata .Sellest kogusest saab u. 5 pooleliitrist purki.

Kommentaare ei ole: