Pühapäev, 22. november 2009

Vahukoore-kohupiima rullbiskviit














Taigen:
5 muna
2 dl suhkurt
2 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2dl 35% rõõska koort
100 gr kohupiima
2 tl vanillsuhkurt
2 dl mustikaid või muid marju
3 sl suhkurt

Pane ahi sooja 225 C, paiguta ahjurest keskmisele siinile. Vahusta munad ja suhkur heledaks tihedaks vahuks( u.5-6 min) Sõelu juurde küpstuspulbriga segatud kartulijahu ning tõsta lusikaga alt üles kulgevate liigutustega segamini. Ära kasuta enam miksrit ja ära sega taignat ringikujuliste liigutustega, mis vahu hävitab. Kalla taigen ahjuplaadi keskele ja aja laia noaga ühtlase kihina laiali. Pane kohe eelkuumutatud ahju ja küpseta 6-8 min. ehk kuni biskviidi pind on helepruun. Ära ava ust esimese 5. min jooksul, muidu võib kook kokku vajuda. Pane lauale valmis ahjuplaadi suurune tükk küpsetuspaberit, raputa sellele veidi peensuhkrut. Kummuta ahjust võetud kook tagurpidi ettevalmistatud küpsetuspaberile ja koori küpsetuspaber koogi tagumiselt küljelt maha. Kui eriti ei õnnestu, siis pane paberi peale väheks ajaks niiske käterätik või pintselda paberit külma veega ning katseta uuesti.
Rulli biskviit kokku.


















Täidiseks vahusta koor vanillsuhkuruga tugevaks vahuks ja lisa hulka kohupiim. Keera jahtunud biskviit lahti, kata vahukoore-kohupiimaseguga, jättes servad paari sentimeetri laiuselt katmata ning pane peale marjad. Keera biskviit rulli, paki tihedalt paberisse ja aseta paariks tunniks külmkappi. Enne serveerimist raputa üle tuhksuhkurga.

Kommentaare ei ole: