Reede, 5. veebruar 2010

Täidetud šampinjonid

Käisime täna töökaaslastega ühes uues Pärnu kohvikus nimega Supelsaksad ja chai latte kõrvale maitsesin ma sinihallitusjuustuga täidetud šampinjone. Õhtu oli tore ja jutustades läks aeg mõnusas õdusas kohvikus ruttu. Loodan, et see armas kohvik pakub ka edaspidi meile peavarju peale pikkasid väsitavaid tööpäevasid.
Õhtul kodus külmkapis oma õnnetuid šampinjone vaadates tuli mul kange tahtmine nendest midagi teha ning nii sündisidki minu täidetud šampinjonid.














250 gr šampinjone
75 gr keedetud riisi
50 gr murulauguga Merevaiku
50 gr riivitud juustu
väike tükk paprikat u. 25 gr
natukene pipart
natukene soola
määrimiseks õli

Eemalda šapinjonidelt varreosad, et tekiks süvend. Sega omavahel keedetud riis, sulatatud juust, riivitud juust ja peeneks hakitud paprika. Lisa noaotsaga pipart ja soola. Aseta šampinjonid küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja pintselda need õliga üle ning raputa peale veidi soola. Seejärel täida seened seguga ja pane keskmisesse vahesse ning küpseta 200 kraadi juures kuni muutuavd pealt õrnalt pruunikaks.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Taname huvitavat teavet