Reede, 15. mai 2009

Hapukoorekook

250 g hapukoor
2 muna
1 klaas( 200 g) suhkur
4 sl kuhjaga jahu
0,5 tl söögisooda
1 sl või
2 tl kakao

Glasuur: või 1 sl, suhkur 2 sl, hapukoor 2 sl

Valmistamine: vahusta munad ja suhkur, lisa hapukoor, jahu koos söögisoodaga ning lõpuks sulatatud või. Jaga taigen kaheks, ühele poolele lisa kakao.Määri vorm võiga ja tõsta supilusikaga vormi keskele üksteise peale kordamööda heledat ja tumedat tainast. Lase taignal servade suunas laiali valguda. Küpseta 15-20 min 200 kraadises ahjus. Kui kook on valmis, siis kata soe kook glasuuriga. Peale võib veel panna maasikaid või vaarikaid.
Glasuuri tegemine: hõõru või suhkruga vahule ning sega juurde hapukoor.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Väga hea kook :) panin kirsse ka peale, ainult, et minu ahjus oli see kook 40min :D
http://www.nupsu.ee/home/inc/gall_imageviewer.php?id=94244