Esmaspäev, 31. august 2009

Kukeseenekaste

Käisin seenel ja õnneks sain ka kukeseeni ning loomulikult ma ei saanud ju neist tegemata jätta kastet. Olen proovinud erinevaid variante ja seekordse retsepti otsustasin kirja panna, kuna jäin tulemusega täitsa rahule ja selle järgi võib teinekordki teha. Külalistele pakkusin ka ning neile ka maitses.


350 gr kukeseeni
75 gr võid
1 sibul
200 ml kohvikoort
100 ml piima
2 spl jahu
2 spl hapukoort
soola
pipart
natuke suhkurt
tilli


Prae sibul võiga, kuni muutub klaasijaks. Lisa kukeseened ja prae mõnda aega. Lisa jahu ja mõne aja pärast kohvikoor. Sega ühtlaseks. Seejärel lisa piim ja kuumuta läbi. Lõpuks lisa hapukoor. Maitsesta soola ja pipraga, lusikaotsaga võib lisada ka suhkurt. Soovi korral lisa pisut tilli.

Kommentaare ei ole: