Laupäev, 5. september 2009

Kurgisalat




















Mulle hakkas hoidiste tegemine täitsa huvi pakkuma ning otsustasin katsetada ühte lihtsat salatit. Retsepti sain vanaema käest. Kuid esimene kord tegin natuke ikka valesti, kuna lasin porgandi köögikombainiga liiga peeneks, kasutades valet asja. Ise ka ei saa aru, mida ma siis mõtlesin sel hetkel. Aga hea tuli ikka.


3 kg kurki
1 kg sibulat
1 kg porgandit
3 spl soola
3 spl suhkurt
tilli
5 tera pipart
300 gr õli
3 spl äädikat

Porgand riivida, sibul hakkida ning hautada need õlis poolpehmeks. Kurk viilutada ja lisada sool ning jätta seisma kuni mahl eraldub. Valada kõik kokku ja lisada maitseained. Keeta 30 minutit. Seejärel purki ning kaaned peale ja ongi valmis.

Kommentaare ei ole: