Pühapäev, 13. september 2009

Ploomikook

Käisin eile vanaema juures ploome korjamas, ronisin redeliga mööda puid ja õnnestus üsna suur kogus endale soetada. Isu oleme endal praeguseks täitsa täis söönud ja vahelduseks mõtlesin ühe lihtsa koogi küpsetada. Ja kuna ma olen hetkel vanade kokaraamatute lainel, siis pärineb retsept jällegi vanast kokaraamatust aastast 1980.















125 gr võid või margariini
125 gr suhkurt
3 muna
125 gr jahu( 2,5 dl)
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
400 gr ploome,1-2 spl tuhksuhkurt
50 gr mandleid



Või vahustada suhkuruga, lisada edasi vahustades ükshaaval munad ja lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen panna küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud lahtikäivasse koogivormi ja ajada ühtlaselt laiali. Ploomid pesta, võtta välja kivid ning lõigata pooleks ja laotada taignale, lõikepind allpool. Läbi sõela raputada peale tuhksuhkurt. Madlid lõigata ribadeks ja puistada koogi servadesse ja ploomide vahele. Küpsetada 200 kraadi juures 30-35 minutit.

1 kommentaar:

qsti ütles ...

Nii ahvatlev kook! (-> vaatab nukralt oma kolme ploomi)