Kolmapäev, 6. aprill 2011

Kohupiima-aprikoosikook

Ma ei ole päris tükk aega midagi küpsetanud, aga täna tuli soov üks kook teha. Ja kuna kohupiimakoogid on mul ühed lemmikuteks, siis otsustasingi teha midagi kohupiimast. Mul jäi põhi natuke heledaks, arvan, et oleksin pidanud natuke rohkem küpseda laskma, mul oli kuskil 30-35 min, aga 40 min oleks parem olnud. Järgmine päev maitseb see kook veel parem, aga see kehtib enamus kohupiimakookide kohta.














Põhi:
100 gr võid
0,75 dl suhkurt
1 muna
3 dl nisujahu
1 tl kardemoni

Täidis:
400 gr pakikohupiima
2 dl vahukoort
2 muna
1,5 dl suhkurt
2 tl vanillisuhkurt

Peale: 1 purk( 420 gr) aprikoosikompotti
0,5 dl purustatud pähkleid/ mandlilaaste


Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja kardemoniga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspabergiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma. Nõruta aprikoosid. Sega kokku täidis ja vala põhjale. Jaota peale aprikoosid ja puista üle pähklipuru või mandlilaastudega. Küpseta ahjus 175 C juures 40 min. Lase jahtuda.

Kommentaare ei ole: